Rabobank Zomeravondlopen
Rijen - juli & augustus 2019

Rondes
Rondes met wisselende lengte en ondergrond. Start en finish altijd voor het clubgebouw van atletiekvereniging Spiridon. Route wordt aangegeven door voorfietser, medewerkers en/of bewegwijzering.

Rondje Honderdbunder (8,2km)
6.100m asfalt, 1.450m zandpad, 650m verhard fietspad

Over de Endebleken langs de vijvers en zwemplassen van het vroegere Surae waar vandaag de hooglanders grazen tot voorbij de oude parkeerplaats. Hier rechtsaf en meteen linksaf over 'het rode fietspad' tot aan de Bokkeweidreef. Daarna rechtsaf over een bochtig en licht glooiend bospad. Aan het einde tweemaal rechtsaf en bij het oorlogsmonument linksaf om over de Honderdbunderweg terug te keren naar Surae en via de Endebleken weer terug naar Spiridon.Rondje Vijf Eiken (7,0km)
6.350m asfalt, 650m verhard fietspad

Zoals vorige week vertrekken we over de Endebleken, maar nu helemaal door tot het voormalig boswachtershuis, tegenwoordig Beum. Hier rechtsaf de Bokkeweidreef in. Daarna rechtsaf over 'het rode fietspad' en via de Suraeweg dwars door het bos tot aan de Vijf Eikenweg. Langs de Vijf Eikenweg volgen we het fietspad tot restaurant de Vijf Eiken waar we rechtsaf slaan naar Spiridon. Lopers die al wat langer meegaan kennen dit rondje nog van de Marathonvierdaagse.Rondje Seterse Hoeve (7,9km)
4.600m asfalt, 3.300m zandpad

Vanavond wat meer bospaden in de route. Na de start meteen rechtsaf het bos in, langs de vleermuizenkelders en langs de andere kant van de vijvers over de Honderdbunderweg helemaal door tot Gasterij de Seterse Hoeve. Hier volgen we via het fietspad de Vijf Eikenweg om bij de Suraeweg weer af te slaan en via het kilometerpad en de achterkant van het Spiridonterrein (bekend van de Spiridoncross) via restaurant de Vijf Eiken te finishen voor het clugebouw.Rondje Vijftigbunder (8,4km)
8.400m asfalt

Op de laatste avond gaan we het verste het bos in. Heen over de Endebleken, het boswachtershuis voorbij, oversteken naast het spoor in Dorst en door de nieuwe woonwijk over de Vijftigbunderweg verder het bos in. Via de Stadsbosweg lopen we langs de zandverstuiving bij de Seterse Heuvels. Na het oversteken van de Wethouder van Dijklaan is het via de Bokkeweidreef en de Endebleken weer terug naar Spiridon.